Благодарността и как да ти бъде полезна

Знаеш ли, че има навик, който отнема само няколко минути на ден, а може да увеличи драстично мотивацията и продуктивността ти и да намали стреса и безпокойството до минимум? Ще ти споделя кой е той и защо действа.

Всяка сутрин, веднага след ставане, записвай на хартия 5 неща, за които благодариш, колкото и малки да са те.

Това е. Толкова е просто. 🙂

  • Защо да благодариш? Ако просто изпишеш нещата, също ще подобриш настроението си, но благодарността ще те накара да осъзнаеш, че ти вече разполагаш с тези страхотни неща, хора или преживявания. Сигурно имаш цели, които преследваш. Тази практика внася радост и спокойствие в деня ти, като ти показва, че още сега, преди постигането на големите ти цели, има на какво да се радваш.
  • Защо сутрин? За да се мотивираш преди началото на деня. Усещането, с което минава денят ти, става много по-различно от това в обичайната делнична сутрин.
  • Защо да пишеш? За по-добър фокус.
  • Защо на хартия? Усещането е по-реално от писането по клавиатурата на компютър или телефон, в резултат на което мозъкът обработва нещата, които изписваш на ръка, по различен начин и ги запомня по-добре.
  • Защо 5 неща? За да усетиш колко много неща има, за които си струва да благодариш. Лесно е да измислиш 1-2 и да спреш, но колкото повече стават, толкова повече се увеличава хубавото усещане в теб. А ако ти дойдат наум повече от 5, пиши – тук важи принципът на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“. 🙂

Пробвай тази техника в продължение на месец и ще се радвам да споделиш в коментар как ти се е отразила.

Благодарността е част от добрата грижа за себе си, а тя е само едно от 12 ключови умения, които ти трябват, за да работиш по-продуктивно и по-добре. Можем да ти помогнем и за останалите. Запиши се оттук и ще ти изпратим повече информация.

No votes yet.
Please wait...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.