Благодарността и как да ти бъде полезна

Знаеш ли, че има навик, който отнема само няколко минути на ден, а може да увеличи драстично мотивацията и продуктивността ти? Ще ти споделя кой е той и защо действа.

Всяка сутрин, веднага след ставане, записвай на хартия 5 неща, за които благодариш, колкото и малки да са те.

Това е. Толкова е просто. 🙂

  • Защо да благодариш? Ако просто изпишеш нещата, също ще подобриш настроението си, но благодарността ще те накара да осъзнаеш, че ти вече разполагаш с тези страхотни неща, хора или преживявания. Сигурно имаш цели, които преследваш. Тази практика внася радост и спокойствие в деня ти, като ти показва, че още сега, преди постигането на големите ти цели, има на какво да се радваш.
  • Защо сутрин? За да се мотивираш преди началото на деня. Усещането, с което минава денят ти, става много по-различно от това в обичайната делнична сутрин.
  • Защо да пишеш? За по-добър фокус.
  • Защо на хартия? Усещането е по-реално от писането по клавиатурата на компютър или телефон, в резултат на което мозъкът обработва нещата, които изписваш на ръка, по различен начин и ги запомня по-добре.
  • Защо 5 неща? За да усетиш колко много неща има, за които си струва да благодариш. Лесно е да измислиш 1-2 и да спреш, но колкото повече стават, толкова повече се увеличава хубавото усещане в теб. А ако ти дойдат наум повече от 5, пиши – тук важи принципът на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“. 🙂

Пробвай тази техника в продължение на месец и ще се радвам да споделиш в коментар как ти се е отразила.

Ако си сред маниаците на тема продуктивност като мен, запиши се за нашия безплатен e-mail курс за супер фокус. От него ще научиш основното умение, което ти е нужно за максимална продуктивност: как да се фокусираш и да спреш да се разсейваш.

Да помагаме на хора като теб да работят по-добре е част от мисията на Фондация „Един въпрос“. Ние ще използваме данните, които ни предоставяш, само за да ти изпратим курса, който включва и едно специално предложение за теб. Ще можеш да се отпишеш по всяко време.

No votes yet.
Please wait...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.