Здравей, Анджелина,

Ще ти препоръчам няколко книги, които ще ти дадат първоначалните знания за оценка на акции. Първият въпрос, който трябва да си зададеш е дали искаш да станеш трейдър (т.е. това да ти се превърне в професия) или инвеститор. За първия случай, техническият анализ е основен, а за втория с предимство е фундаменталния. След като се запознаеш с тези книги, има много сайтове, които публикуват ежедневни новини за компаниите на различни борси по света. Не „задълбавай“ много в анализи, а действай, защото опитът е най-добрия учител, а и няма как да знаеш 100% за една компания или друг финансов инструмент.

Ето и книгите:

Fundamental Analysis For Dummies – основи на фундаменталния анализ, като ми беше много полезна.

„Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети“ – тази книга се превърна в класика и е добър старт за фундаментален анализ от най-добрият инвеститор на нашето време.

„Технически анализ – Пълен справочник за технически анализатори на финансовите пазари“ – малко „тежка“ книга, но си струва.

Много полезни знания има в http://www.investopedia.com, а от българските – http://www.investor.bg/и http://www.bloombergtv.bg/.

Пожелавам ти успех,

Стойне

No votes yet.
Please wait...