Помощ за използване на Един въпрос

Какво е „Един въпрос“?

В „Един въпрос“ можеш да задаваш всякакви въпроси на експерти в различни области. Те ти отговарят безплатно, а ако искаш да продължиш консултацията си с някого от тях под формата на личен онлайн разговор, вместо писмено, можеш да го наемеш на почасов принцип.

Как да задам безплатен въпрос?

Използвай жълтия бутон горе вдясно. Ако не си регистриран потребител на сайта, ще трябва да се регистрираш, преди да зададеш въпрос. По този начин ще можем да ти изпращаме известия, когато получиш нови отговори на въпроса си.

Как да се абонирам, за да разбирам, когато имам нови отговори?

Това става автоматично. След като зададеш въпрос, ще получиш e-mail всеки път, когато имаш нов отговор от експерт. Не е необходимо да правиш нищо друго, освен да зададеш въпроса си.

На колко безплатни въпроса имам право?

Нямаш ограничение за броя въпроси, но все пак, за да получиш точен отговор, се постарай да формулираш въпроса си максимално добре и ясно. Ако имаш нужда от помощ с това, виж нашите насоки за задаване на въпроси.

Как мога да продължа разговора си с някого от експертите?

Ако някой от експертите ти допадне и искаш да продължите дискусията в личен онлайн разговор, отвори профила на експерта. Повечето ни експерти имат посочени данни за контакт с тях през техните сайтове и профили в социалните медии, откъдето можеш да им пишеш. Някои от експертите дават и възможност за платени консултации под формата на онлайн разговор в реално време. В профилите на експертите, които дават платени консултации, е посочено каква е цената им на час и имаш опция да заплатиш консултация за необходимия ти брой часове. След успешно плащане наш представител ще се свърже с теб, за да ти съдейства при насрочването и провеждането на консултацията.

Каква е разликата между безплатни и платени въпроси?

Въпросите, които задаваш на сайта в писмен вид, са безплатни. Не заплащаш нищо, за да зададеш въпрос. Писмените отговори, които получаваш от експертите, също са безплатни. Можеш и да разглеждаш въпросите, зададени от други потребители преди теб и отговорите, които са получили – също безплатно и без регистрация (тя е необходима, само ако искаш да зададеш въпрос). Всички твои въпроси и техните отговори са публично видими както за теб, така и за всички останали потребители и посетители на сайта.

Платената консултация с експерт представлява онлайн разговор с него в реално време, в който можете да ползвате глас, видео, обмен на файлове и бяла дъска. Консултацията е с продължителност закупения от теб брой часове и се провежда в удобно за теб време. Разговорът е личен, поверителен и не е достъпен за други лица, освен за теб и за експерта, който те консултира. В профила на всеки експерт, който предлага платени консултации, е описано каква е продължителността на консултацията (някои експерти предоставят допълнително време като бонус към всеки час) и дали включва и други бонуси, освен разговор с експерта.

Кои експерти консултират безплатно?

Всички представени на сайта експерти отговарят безплатно на зададени въпроси. Опцията за платена консултация е допълнителна услуга, която някои от експертите предлагат и която представлява онлайн разговор на живо с тях. В профила на всеки експерт има бутон за закупуване на часове, ако той дава и платени консултации в допълнение към безплатните отговори на въпроси в сайта.

Какво получавам при платената консултация?

  • Онлайн разговор с един или няколко експерти в зависимост от необходимостта ти, в удобно за теб време, в лична стая за онлайн чат с опции за използване на глас, видео, презентация, обмен на файлове, текстов чат и съвместна онлайн работа (бяла дъска).
  • Поверителна консултация – за разлика от писмените въпроси и отговори, които са видими за всеки посетител на „Един въпрос“, платената консултация е лична и поверителна.
  • Достъп до топ български експерти от множество различни области на знанието, някои от които дават консултации само чрез „Един въпрос“.
  • Лице за контакт от нашия екип, което работи като твой личен асистент за контакт с експертите. Нашият представител върши всичко необходимо за твоята консултация и за всички следващи, които закупиш през „Един въпрос“ – за теб остава единствено да бъдеш онлайн в избраното от теб време.
  • Възможност да се консултираш с няколко експерта в зависимост от необходимостта и казуса ти.
  • Без излишни административни подробности – няма нужда да сключваш граждански или други договори с експертите, които наемаш – за това се грижим ние. Ако имаш фирма и искаш да получиш фактура за разходите, направени за твоите консултации, ще се погрижим и за това – само трябва да уведомиш твоето лице за контакт при нас.
  • Гаранция за удовлетвореност – ако не получиш очакваното от заявената от теб консултация, можеш да ни пишеш в срок от 15 дни след нея и ще ти предоставим още една безплатна консултация (със същия или друг експерт – както предпочиташ) или ще ти върнем парите.

Как да наема експерт за консултация?

Всеки експерт, който дава платени консултации в допълнение към безплатните отговори на въпросите, има бутон в своя профил, който ти дава възможност да си закупиш един или повече часове работа с него. След като натиснеш бутона „Купи“ в профила на експерта, можеш да потвърдиш опцията по подразбиране за закупуване на един час или да добавиш още часове. След това ще преминеш към платформата за онлайн разплащания PayPal, където да направиш плащането. След успешно плащане наш представител ще се свърже с теб, за да уговорите удобно за теб време за разговор с експерта. Нашият представител е твоят човек за контакт при нас, с когото можеш да се свързваш и впоследствие при необходимост.

Мога ли да наема няколко експерти?

Да, можеш. След като избереш броя часове, които искаш да закупиш с първия експерт, не преминавай към плащането. Вместо това се върни на страница „Експерти“, отвори профила на втория експерт и избери броя часове, които искаш да закупиш с него. Избраните часове с първия експерт ще се запазят в твоя профил и към тях ще се добавят тези с втория. Премини през същите стъпки и за следващите експерти, ако искаш да наемеш повече от двама. Когато избереш и последния, завърши поръчката и премини към плащането, за да закупиш всички избрани от теб часове. След успешно плащане наш представител ще се свърже с теб, за да уточните в каква последователност искаш да направиш консултациите, да ти съдейства, за да извлечеш максимална полза от комбинацията от експерти, които си избрал и да уговори твоята консултация с всеки от тях.

Мога ли да задам въпрос на няколко експерти едновременно или да проведа обща платена консултация с няколко експерти едновременно?

Да, можеш.

При задаване на безплатен въпрос, той е достъпен за всички експерти в съответната област (напр. маркетинг) и можеш да получиш отговори от няколко експерта. Ако прецениш, можеш да посочиш в текста на въпроса, че се надяваш на няколко отговора, за да насърчиш повече експерти да ти отговорят.

При закупени часове с няколко различни експерта за платена консултация можеш да избереш дали да се консултираш с всички заедно, в общ конферентен разговор, с част от тях или с всеки поотделно. След като заплатиш закупените от теб часове, наш представител ще се свърже с теб, за да уточните какъв тип консултация ти е необходима и да я насрочи.

Какво да правя, ако не знам на кой експерт да задам въпроса си или колко часа консултация ми трябват?

Когато зададеш безплатен въпрос, не се налага да избираш към кой експерт да го зададеш. Всички експерти виждат въпроса ти и тези от тях, които се чувстват най-подготвени да ти помогнат, ще ти отговорят.

Ако се затрудняваш да избереш с кого да бъде твоята платена консултация или колко часа да бъде, пиши на silvina@edinvapros.org и ще ти помогнем да направиш оптималния за теб избор.

Имам проблем с профила си. Какво да правя?

Пиши на silvina@edinvapros.org, за да ти помогнем.

Имам проблем с плащането си. Какво да правя?

Пиши на silvina@edinvapros.org, за да ти помогнем.

Заплатих за консултация, но вече не ми трябва. Мога ли да се откажа от нея?

Ако прецениш, че вече заплатена консултация, която още не е проведена, вече не ти е необходима, можеш да я замениш за консултации с други експерти на същата стойност. Свържи се с твоето лице за контакт при нас, за да обсъдите възможностите.

Искам да променя датата и часа на консултацията си. Може ли?

Да, до 24 ч преди насрочената дата на твоята консултация можеш да се свържеш с твоето лице за контакт при нас и да промениш датата и/или часа на провеждане. Такава промяна е възможна до 3 пъти, след което консултацията се счита за проведена.

Какво ще стане, ако имам проблем с Интернет връзката или нямам ток на уговорената дата и час за консултация?

Ако не успееш да проведеш онлайн срещата с експерт в уговореното време поради независещи от теб форсмажорни обстоятелства, можеш да уговориш нова дата и час с твоето лице за контакт, без да заплащаш нищо допълнително. Важно е обаче да се свържеш с твоето лице за контакт веднага, след като установиш проблема. Ако просто не се явиш в уговореното време и ни пишеш няколко часа по-късно, консултацията се счита за проведена.

Промяна на уговорена консултация поради форсмажорни обстоятелства е възможна до 3 пъти, след което консултацията се счита за проведена.

Какво ще стане, ако не се явя в уговореното за консултация време?

Ако е поради независещи от теб форсмажорни обстоятелства и ни предупредиш веднага, ще насрочим нова консултация. Виж въпроса по-горе.

Ако не се явиш и не се свържеш с нас, консултацията се счита за проведена.

Какви са условията, за да си получа парите обратно?

Трябва да имаш проведена консултация с експерт, заплатена през сайта. До 15 дни след консултация можеш да се свържеш с твоето лице за контакт и да ползваш нашата гаранция за удовлетвореност, при която ще те компенсираме с още една консултация безплатно (със същия експерт или с друг по твой избор) или ще ти върнем парите – както ти избереш.

Гаранцията за удовлетвореност се прилага само към вече проведени консултации. Гаранцията не важи при неявяване на уговорена консултация без предупреждение от твоя страна, както и при повече от 3 отменяния на вече заявена консултация от твоя страна.

Имам друг въпрос, който не е записан по-горе.

Пиши на silvina@edinvapros.org и ще ти отговорим.