Защо обичайните техники за супер фокус не са достатъчни

Когато имаш много задачи, спасението е да се фокусираш по-добре и да ги свършиш без да пилееш време в куп други, незначителни дейности. На теория звучи лесно. На практика нещата не стоят съвсем така. Опитваш се да задържиш вниманието си върху това, което правиш, но то неусетно се плъзга и залита към Фейсбук, към мисли за следващата ти отпуска или бог знае накъде. Затова започваш да търсиш техники и упражнения за подобряване на фокуса и концентрацията.

Какви са обичайните техники за супер фокус

Част от тях ти препоръчват да овладееш тялото и по този начин да дисциплинираш ума си. Сигурно вече си чел и пробвал да приложиш някои от тях – неподвижно седене на стол за определен период от време, концентрация върху отваряне и затваряне на юмрук.

Има и такива, които чрез повторение и външен стимул ти помагат да свикнеш да правиш само едно нещо за кратко време – половин час например. Сещаш ли се – стартираш и приключваш всеки 30 минути работа с аларма и така, докато не си създадеш навик да се занимаваш само с едно нещо в този времеви отрязък.

Ако от доста време се бориш с разсейването, отлагането и лошата концентрация, вероятно вече си пробвал някои от тях. Още по-вероятно е да имаш частичен или никакъв успех.

Защо тези техники за супер фокус не дават желания резултат

Защото не са достатъчни. Да тренираш тялото си, да съумееш да го овладееш е наистина необходимо, но то е само една от предпоставките, необходими за постигането на супер фокус.

Да свикнеш да правиш едно единствено нещо за определен период от време без да се разсейваш е базово умение. Но! Малцина са тези, които постигат успех само като си навиват алармата на телефона за 30 минути работа. Опитите да не се разсейваш са изтощителни и също ти губят ценни минути. Само с искрено желание да си фокусиран не става.

За да ти се получи, трябва да овладееш ума си, да знаеш какво стои зад твоите цели и желания.

Как все пак мога да прилагам тези техники успешно

Ум и тяло, над които имаш контрол са в основата на добрия фокус и високата продуктивност. Започни работата над себе си с овладяване на ума и ще видиш, че прилагането на обичайните техники за супер фокус е много по-ефективно.

Това ти звучи като нещо сложно, което изобщо не знаеш откъде да подхванеш? Всъщност, можеш да станеш господар на мислите и желанията си пак като използваш техники, тактики, упражнения. Те не са сложни, но изискват от теб отдаденост, искреност и постоянство. Хубавото е, че научаваш толкова интересни неща за себе си, че постоянството се превръща в навик.

Готов си да опиташ, но откъде да вземеш тези упражнения за овладяване на ума и в каква последователност да ги правиш? Аз ще ти помогна.

Разработила съм безплатен мини курс за супер фокус. В него ти споделям някои техники и насоки за овладяване на ума с цел по-добро фокусиране.

Направи първи осъзнати стъпки към успешно справяне с многото задачи и проекти, които си захванал. Регистрирай се и в продължение на три дни ще получаваш от мен по един имейл с насоки, съвети и упражнения за контрол над ума и подобряване на фокуса.

Успех!

Да помагаме на хора като теб да работят по-добре е част от мисията на Фондация „Един въпрос“. Ние ще използваме данните, които ни предоставяш, само за да ти изпратим курса, който включва и едно специално предложение за теб. Ще можеш да се отпишеш по всяко време.

No votes yet.
Please wait...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.